Hond gevonden voor belangrijk werk
13 januari 2013 

Hond gevonden voor belangrijk werk

hond-gevonden-voor-belangrijk-werk

Hond gevonden voor belangrijk werk. Een ieder die mij aan het werk ziet zal dit beamen. Mijn drukke werkdag begint als volgt. ‘S-ochtends vroeg sleur ik mijn baasje uit bed om te gaan wandelen.  Tijdens de wandeling werken we aan het fitness-programma van mijn baasje. Een goede manier om te werken aan de conditie van mijn baasje is door tijdens de wandeling ervandoor te gaan. Mijn baasje gaat dan meteen achter mij aanrennen.

Elke ochtend wacht ik geduldig op de krantenjongen in het struikgewas. Mijn ervaring is dat de krantenjongen altijd blij verrast is door mijn ‘plotselinge’ aanwezigheid. Als ‘bonus‘ laat hij dan altijd  een aantal kranten vallen. Vaak kan ik daardoor mijn baasje verrassen met vijf kranten in plaats van maar één krant.

Ik ben een trouwe vriend en luister elk moment van dag naar de verhalen van mijn baasje ook al begrijp ik er niets van. Soms maakt mijn baasje andere ‘vreemde’ geluiden . Mensen noemen dat ‘zingen’. Het geluid dat mijn baasje maakt gaat door ‘merg en been’. Om mijn baasje te ‘corrigeren‘ zing ik dan vaak mee om te laten horen hoe het wél moet. Mijn baasje zegt dan altijd dat IK aan het ‘ janken‘ ben. Mijn baasje zou eens moeten weten…..

Mijn baasje is de beste jager die er bestaat. Wat mij is opgevallen is dat mijn baasje slechts op jacht gaat met een boodschappenlijstje.  Na een half uur keert mijn baasje terug met een tas vol lekker eten. Het is voor mij een eer om voor zo’n goede jager te mogen werken. Ik beschouw het als belangrijk werk voor een belangrijk baasje.

Later op de dag moet ik mijn baasje eraan te herinneren wanneer het weer tijd is voor onze wandeling. Een van mijn taken is om mijn baasje te beschermen tegen loslopende katten. Elke keer als ik denk dat ik alle katten verjaagd heb, duikt er weer een andere kat op.  Waarom worden katten nooit aangelijnd? Waar komen ze toch vandaan en waarom lopen uitgerekend katten, vrij rond? Maar bovenal: waar halen katten de brutaliteit vandaan om in mijn tuin te lopen? Na zo’n werkdag ben ik als hond helemaal uitgeput. Even uitrusten…..voordat alles weer van voor af aan begint.  

Over de schrijver
Reactie plaatsen