Dierendag, voor wie precies?

Zegt 4 oktober jou niets en weet je niet wat je met ‘werelddierendag’ aan moet? Lees dan verder. Misschien dat je dan op verrassende ideeën komt.

Onderneem de hier volgende activiteiten op dierendag en observeer wat voor invloed het op je heeft als mens.

  • Heb je geen huisdieren?… Geen probleem, trakteer de vogeltjes in je tuin of op jouw balkonnetje op vogelvoer en een bakje water. Je zult zien dat jij je hiermee erg populair maakt bij de vogeltjes in de buurt. Sommigen gaan zich zelfs als jouw ‘huisdier’ gedragen 🙂
  • Bied jezelf aan om met de hond van je bejaarde buurvrouw (extra) te gaan wandelen. Ik weet haast zeker dat jouw ‘buurhond’ niet zal protesteren als hij alwéér naar buiten moet voor een wandeling. Jouw bejaarde buurvrouw zal je dankbaar zijn.
  • Informeer bij het dierenasiel in jouw buurt of ze hulp nodig hebben en bied je aan als vrijwilliger. Het dierenasiel zal blij met je zijn.
  • Was je toch al van plan om een dier te ‘adopteren’? Adopteer een dier uit een dierenasiel en sluit een vriendschap voor het leven. In sommige gevallen kan je door een ‘adoptie’ zelfs een dierenleven redden en dat is veel waard.
  • Heb je een huisdier dan voel jij je als baasje het hele jaar door verantwoordelijk voor de goede zorg van jouw huisdier. Verwen je huisdier extra op dierendag want hij/zij speelt een belangrijke rol in jouw leven. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat huisdieren ervoor zorgen dat hun baasjes minder last krijgen van stress. Kortom: het hebben/verzorgen van je huisdier heeft een positieve invloed op jouw gezondheid.

Conclusie: (Huis)dier én mens vormen samen een goed team, óók op dierendag. Een fijne dierendag toegewenst!  😉

Over de schrijver
Reactie plaatsen