De-hond-als-mensenkind

de-hond-als-mensenkind

Er kan vastgesteld worden dat honden dieren zijn met humor. Want hoe kun je als hond anders met je baasje omgaan?. oe moet je, je als hond bijvoorbeeld gedragen wanneer je baasje tijdens een wandeling tegen je brabbelt in een soort kindertaal: “Ja, ja…, Cesar brááááf…, Cesar-plasje-doen-voor mama…nú……… doe-nou-toch-voor-MAMA??!”
Krijgt hij wel de kans om zich te ontwikkelen tot een volwassen hond als hij dagelijks toegesproken wordt in een soort ‘kindertaal’ en de hond als mensenkind wordt behandeld? Durven sommige honden zich nog wel in het openbaar te vertonen met hun baasjes? Je zou haast denken dat het achterna jagen van eekhoorns tijdens een wandeling een ‘vluchtpoging’ is. Waarom zou je als hond anders de bosjes induiken?…tenzij je natuurlijk niet herkend wil worden door de andere honden in het bos wanneer je in gezelschap bent van je baasje!

De hondenhulplijn

hondenhulplijn

In mijn verbeelding stel ik me voor dat als honden konden praten er veel te bespreken zou zijn met andere honden over hun baasje. Honden zouden via een ‘Hondenhulplijn’ adviezen inwinnen over hoe om te gaan met hun dagelijkse beslommeringen. Een voorbeeld: * Wat te doen als je als hond niet gezien wil worden in gezelschap met jouw ‘eigenaardige’ baasje en je geen kant uit kunt omdat je aan de lijn loopt?       Antwoord Hondenhulplijn: “Woef,... geen nood, wanneer je in zo’n situatie zit kun je als volgt handelen. Probeer altijd ‘stoer’ over te komen op andere honden in jouw omgeving”. “Trek bijvoorbeeld hard aan de lijn van jouw baasje, maak plotseling een sprint zodat jouw baasje achter jou aan moet hollen. Laat andere honden in de omgeving zien dat jouw baasje jou volgt in plaats van andersom. Laat de honden in de waan dat jij de baas bent in de relatie met jouw baasje”. “Laat jouw baasje in de waan dat jij jouw natuurlijke instincten volgt door bijvoorbeeld achter een eekhoorntje aan te rennen.  Dit is nodig zodat jouw baasje de indruk krijgt dat jij als hond jouw instincten volgt.  Op die manier krijg je alle begrip van jouw baasje ondanks jouw ‘wangedrag’ en zal hij jou zeker niet straffen”. Een mooie bijkomstigheid is dat jouw baasje eraan herinnerd wordt dat jij een ‘hond’ bent met jouw instincten en geen mensenkind”….. 

….Géén mensenkind,  zei ik toch?! ………… 

Over de schrijver
mary
Door

mary

op 17 Dec 2012

Leuk, eindelijk krijgen wij inzicht in de psyche van "man's best friend".

Reactie plaatsen