Hond blijft fit dankzij baasje, of is het juist andersom?

Hond blijft fit dankzij baasje, of is het juist andersom?

hond-blijft-fit-dankzij-baasje-of-is-dat-juist-andersom.

Sommige tradities moeten nooit veranderen. Voor alle duidelijkheid: ‘smakelijke’ tradities moeten in ere worden gehouden, als het aan jouw hond ligt. Een van die tradities is dat baasjes tijdens de feestdagen allerlei nieuwe recepten uitproberen waar ze geen kaas van gegeten hebben. Vervolgens worden dinergasten (lees: proefkonijnen) uitgenodigd om te komen genieten van baasjes kookkunsten. De ervaring leert dat degene die het meest geniet van baasjes minder geslaagde menu’s, zijn geliefde viervoeter is.  Hoezo?… Bekijk de video en alles zal je duidelijk worden.

In de ogen van jouw hond zal jij altijd een keukenprins of keukenprinses zijn, ongeacht wat jij ervan bakt. Jouw dinergasten kunnen hier misschien heel anders over denken… maar wat maakt het uit?. Elke hond weet uit ervaring dat hij op de feestdagen zo dicht mogelijk in de buurt van de dinertafel moet blijven als hij kans wil maken om iets lekkers te vangen. Tijdens een diner is de allerbeste plek voor een hond, onder de dinertafel. Als er kinderen aan tafel zitten heb je als hond gegarandeerd ‘beet’. Kinderen zijn namelijk erg kieskeurig en lusten niet alles wat ze krijgen opgediend. Kinderen zijn eerder geneigd om ‘ongemerkt’ alles onder tafel, aan de hond te voeren. Dit zijn nou dingen waar een hond een neus voor heeft en zijn voordeel mee doet.

Als honden na de feestdagen dikker zijn geworden, betekend het, dat ze hun baasjes een goede ‘dienst’  hebben bewezen. Denk maar aan al die hapjes die na de feestdagen overblijven. Het lukt de meeste baasjes niet om al die hapjes, zonder schuldgevoel in de vuilnisbak te gooien. Vandaar dat ze hun honden daarvoor inzetten.

Het hebben van een overgewicht heeft zowel voor honden als voor mensen echter minder fijne kanten voor de gezondheid. Als baasje wil je natuurlijk dat jouw hond een lang leven heeft en zo lang mogelijk gezond en fit blijft. Om dit voor elkaar te krijgen betekent dit voor jouw hond: minder tussendoortjes en meer beweging. Gebleken is dat lange wandelingen naast positieve effecten op de gezondheid van honden ook nog positieve effecten heeft op de gezondheid van baasjes. Dan rijst bij mij de vraag: hond blijft fit dankzij baasje, of is het juist andersom?… Wat denk jij?

Over de schrijver
Reactie plaatsen