Hoe honden de gezondheid van hun baasjes beïnvloeden

Hoe honden de gezondheid van hun baasjes beïnvloeden

hoe honden de gezondheid van hun baasjes beïnvloeden

Heb je je weleens afgevraagd hoe honden de gezondheid van hun baasjes beïnvloeden? De  positieve effecten op de gezondheid van hondenbaasjes zijn zo overduidelijk aanwezig. Het  is bekend dat er zelfs huisartsen zijn die patiënten omwille van hun gezondheid, adviseren om een hond in huis te nemen.

Een kanttekening: Je moet niet vergeten dat naast de vereiste zorg, een hond ook veel behoefte heeft aan gezelschap. Wanneer je als baasje hieraan kunt voldoen en besluit om een hond in huis te nemen, krijg je gegarandeerd er veel voor terug.

8  belangrijke gezondheidsredenen om een hond in huis te nemen

Hoe honden de gezondheid van hun baasjes beïnvloeden wordt duidelijk wanneer we stilstaan bij waar mensen behoefte aan hebben om geestelijk en fysiek gezond te blijven. In ons hectisch bestaan hebben we behoefte aan: ontspanning, liefde/acceptatie door anderen, goede sociale contacten en lichamelijke beweging om fit te blijven.

Er zijn minstens 8 belangrijke gezondheidsredenen om een hond in huis te nemen. Lees hier de uitspraken van o.a. enkele beroemde mensen over dit onderwerp.

— “Mensen die honden hebben (of katten) leven gemiddeld langer dan mensen die ze niet hebben. Dit is geen pro-honden-campagne-fantasie. Het is gewoon een medisch gegeven dat de kalmerende invloed van een vriendelijk huisdier de bloeddruk verlaagt en daarmee het risico op een hartaanval”  (Desmond Morris).

— “Het is bijzonder belangrijk dat er iemand is, al is het maar een hond, die jou verkiest boven de rest van de wereld” (Jules Roy).  Alles draait om liefde… soms komt dat in de verpakking van een hond met een kwispelende staart 😉

— “Een hond is zeer onachtzaam. Hij vraagt nooit of je het goed of fout hebt, vraagt zich nooit af of je omhoog of omlaag gaat op de levensladder, vraagt nooit of je arm of rijk, dwaas of wijs, zondaar of heilige bent. Of je geluk hebt of  pech, een goede of een slechte naam, met eer of schande overladen wordt, hij blijft bij je, troost je, bewaakt je en geeft zijn leven voor je…” (Jerome K. Jerome).

— Honden leveren een positieve bijdrage aan het sociale leven van hun baasje. Mensen maken makkelijker een praatje met een onbekende op straat wanneer die onbekende in gezelschap is van een hond. De hond is bijna altijd aanleiding om een gesprek te beginnen met een vreemde.

— Mensen met honden zijn over het algemeen gelukkiger, hebben meer vertrouwen en voelen zich minder eenzaam.

— De verplichte dagelijkse wandelingen met de hond heeft een positief effect op de gezondheid van baasjes.

— Duitse onderzoekers hebben aangetoond dat kinderen die met een hond in huis opgroeien minder allergieën ontwikkelen zoals hooikoorts, astma, en eczeem.

— Honden zorgen ervoor dat minder actieve kinderen meer gaan bewegen. Kinderen spelen- en rennen graag met honden. Dit komt de lichamelijke conditie van kinderen ten goede.

Lees ook: Hond met identiteitscrisis. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen