Het jaaroverzicht volgens de hond
31 december 2012 

Het jaaroverzicht volgens de hond

het-jaaroverzicht-volgens-de-hond

Hoe functioneerde jij als baasje?

Het jaaroverzicht heeft hoogte- en dieptepunten. Je bent in het afgelopen jaar erg druk geweest en ik voelde me samen met jou soms ‘opgejaagd‘. Gelukkig heb ik vier poten om jou bij te houden én een betere lichaamsconditie.

Je bent regelmatig afwezig geweest en ik moest mij daarom vaak alleen vermaken met ‘piependehondenspeeltjes. Waarom moeten hondenspeeltjes trouwens altijd piepen als een muis? Zijn er dan geen hondenspeeltjes die ‘miauwen‘ als een kat zodat ik mij beter kan ‘inleven‘ in mijn spel?.

Op de momenten dat je thuis was, was je vaak in gesprek met jouw mobieltje. Zo bijzonder vind ik jouw mobieltje niet hoor!. Jouw mobieltje is te hard om op te kauwen en het smaakt ook nergens naar. Wanneer je niet in gesprek was met jouw mobieltje zat je op de bank voor de televisie. Wat is het nut van snel bewegende beelden als je ze niet achterna kan jagen?

Sinds je in het park in gesprek bent geraakt met een ander mens valt het me op dat je vaak aan het ‘dagdromen‘ bent. Wanneer het tijd is om naar het park te gaan, zijn we beiden door het ‘dolle‘ heen. Ik vraag me op zo’n moment dan altijd af wie van ons de ‘jonge hond‘ is.

Het gevoel dat jij hebt, heb ik van jou overgenomen: ik voel me óók ‘happy‘. Heb je trouwens gedacht aan een nieuwe voorraad koekjes om onszelf te belonen voor het harde werk van het afgelopen jaar?   

Over de schrijver
Reactie plaatsen